we are here vluchtelingen protesteren gerechtshof met sjerp van wouden in 2012

Controversiële lezing gemuilkorfde anti-Wilders veteraan: Wilders bestrijden betekent lessen trekken en veranderen.

Lezing online saai? De mensen die ’t voor het zeggen hebben op links wilden liever dat deze controversiële lezing niet bestond. Sjerp van Wouden werd vanwege kritisch gedachtegoed geroyeerd uit de anarchistische Vrije Bond!  Hij is reeds 20 jaar activist en organizer op radicaal links. Vlak na de verkiezingen in 2023, terwijl er enige ’tegenacties’ werden georganiseerd, improviseerde hij deze 80 minuten lange oratie. De video bevat lessen en kritisch gedachtegoed speciaal vóór iedereen die zich wil verzetten tegen Wilders en de opkomst van extreem-rechts aan de ene kant, en de eindeloze crisis van links aan de andere kant.

Afbeelding: Sjerp was in 2012 mede-oprichter en leider van We Are Here, de sterkste (voormalige) vluchtelingenbeweging van onze tijd.

Update: Sjerp is geroyeerd door de Vrije Bond.

De hoop was het debat aan te kunnen gaan – zoals wij dat ook hoopten met de Vrije Teelt. En deze video maakte wat los. Veel interessante discussie! De acties tegen Wilders waren een grote mislukking – iets waar Sjerp al voor waarschuwde. Als (onder meer) jarenlange campagnevoerder tegen Wilders heeft hij genoeg interessante lessen te delen. Hij is bijzonder kritisch op onze linkse cultuur, praktijk, ideologie, organisaties en campagnes. Sjerp spaart niemand, ook zichzelf niet. Sinds twee jaar wordt tegen hem een smaad en uitsluitingscampagne gevoerd, wat bekroond werd met een heus royement vanwege deze video.

Introductie van Sjerp:
Wil je van Wilders af? Ik ook. Boos op racisme? Ik ook. De linkse reactie schiet hopeloos tekort. Maar dat is al decennia zo. Dit geld ook voor de acties die georganiseerd worden. Op basis van 20 jaar ervaring, waaronder jarenlang activisme tegen Wilders en racisme, stel ik een serie ongemakkelijke vragen die links moet confronteren om Wilders aan te kunnen. Laten we alsjeblieft ophouden mislukte tactieken te recyclen en bij onszelf te rade gaan.

 

Tenslotte nog even een throwback uit 2008.wilders extremist poster achter raam naast twee moslima's

demonstratie tegen racisme amsterdam 2008

Lees verder